V rešilcu so jih ubili in trupla "prodali"

Foto: Profimedia Italijansko reševalno vozilo
Iz sosednje Italije prihaja grozljiva rekonstrukcija dogodkov o rešilcu, kjer so ljudem v žile vbrizgali zrak in jih tako ubili.
Oglej si celoten članek

V reševalnem vozilu je umrlo veliko ljudi tako, da so jim v krvni sistem vbrizgali zrak. Nato so telesa prodali za tristo evrov, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

Italijanski policisti in tožilstvo preiskujejo grozljive primere več kot 50 smrti, ki so se zgodile v reševalcu. Do smrti je prišo v primerih, ko so na smrt bolne osebe z reševalnim vozilom odpeljali iz bolnice domov. Domov so odhajali na umiranje.

Ko so jim vbrizgali zrak, so bolniki umrli že v vozilu, zato so poklicali svojce. Ker so bili svojci v tistem trenutku prizadeti, so jim ponudili, da oddajo truplo kar v pogrebni servis. Za truplo oddano dotičnemu pogrebnemu servisu pa so dobili 300 evrov “nagrade”.

Prvi primeri naj bi se dogajali že leta 2012, v Kataloniji je že prišlo do aretacije, poroča Ansa.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.