V Sloveniji bomo najbrž kmalu cepili tudi s Sputnikom V

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Strokovna skupina naj bi ga uvrstila med odobrena cepiva.
Oglej si celoten članek

Tudi Slovenija se dogovarja nakup ruskega cepiva Sputnik V, je danes potrdila generalna direktorica direktorata za javno zdravje na ministrstvu za zdravje Vesna Kerstin Petrič

V strategiji je odslej uvrščen med odobrena cepiva, a kdaj točno bo na voljo v Sloveniji, ni mogla napovedati. 

Težave na Slovaškem

Cepivo Sputnik V je sicer še v postopku pridobitve dovoljenja za promet pri Evropski agenciji za zdravila (EMA), a ga uporabljajo in naročajo tudi številne evropske države, med drugimi je k nabavi pristopila tudi Avstrija, uporabljata pa ga že Madžarska in Slovaška. 

Na Slovaškem naj bi bilo cepivo drugačno od obljubljenega, so ugotovili tamkajšnji regulatorji. Rusija pa je nato Slovaški očitala kršenje pogodbe in jo pozvala k vračanju cepiva.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:47 16. April 2021.

    Če katero, potem SPUTNIK. To je prava Ruska roba, ne pa sranje od Angležev.

  • 12:36 16. April 2021.

    V Srbiji (Torlak) pa so včeraj zagnali proizvodnjo cepiva Sputnik V.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.