V sosednji državi zaskrbljujoč porast obolelih za sifilisom

Foto: Profimedia
Na ravni celotne Evrope narašča tudi število primerov gonoreje.
Oglej si celoten članek

Spolno prenosljive bolezni so v Italiji v porastu, tako se je na primer število primerov sifilisa od leta 2000 povečalo za 400 odstotkov. Na kongresu bolnišničnih dermatologov so po poročanju italijanske tiskovne agencija Ansa opozorili, da na ravni celotne Evrope narašča tudi število primerov gonoreje.

Bolnišnični dermatologi so na svojem letnem kongresu pozvali k večji uporabi kondomov predvsem med mladimi. V tej kategoriji je po poročanju Anse na primer število primerov bolnikov s hivom stabilno, beležijo pa poskok v številu novih okužb med starejšimi od 50 let.

Na svetu vsak dan za kako spolno prenosljivo boleznijo zboli kar milijon in pol oseb. Po podatkih italijanskega zavoda za zdravje so spolno prenosljive bolezni v naši zahodni sosedi v porastu. Če so še leta 2006 zabeležili 3500 okužb s spolno prenosljivimi boleznimi, so jih leta 2013 že 6500, še navaja Ansa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.