V UKC Maribor prepovedali obiske

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
V slovenskih bolnišnicah prepovedujejo obiskovanje bolnikov.
Oglej si celoten članek

"Zaradi povečanega števila bolnikov z respiratornimi infekti, so v UKC Maribor obiski
do nadaljnjega prepovedani. Prosimo za razumevanje," so sporočili iz mariborskega kliničnega centra.

Sicer so v Mariboru že včeraj pojasnili, da beležijo povečano število pacientov z gripo, pljučnico in drugimi respiratornimi obolenji, kar pomeni povečano število bolnikov na tamkajšnji internistični prvi pomoči. Ker so s kadri in prostori na robu zmogljivosti, paciente pozivajo, da ne obremenjujejo delovnih procesov, v kolikor to ni res nujno potrebno.

Da prepovedujejo obiske, so včeraj sporočili iz UKC Ljubljana. Od ponedeljka so obiski prepovedani v bolnišnici Novo mesto, že od začetka januarja pa obiskovanje bolnikov prepovedujejo tudi v bolnišnici Izola. Omejitve obiskov veljajo v bolnišnicah v Celju, Slovenj Gradcu, Novi Gorici, na Jesenicah in na Ptuju.

PREBERITE ŠE:

dezurni@zurnal24.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.