Vampirizem je v razcvetu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Italiji je vse pogostejša tehnika pomlajevanja tako imenovani vampirizem.
Oglej si celoten članek

Skrivnost mladosti je v krvi. To ni nasvet Grofa Drakule, temveč načelo nove tehnike proti gubam, ki v Italiji doživlja pravi razcvet. Rečejo mu vampirizem, znanstveno pa PBT (plazma bogata s trombociti), piše italijanski Focus.

Tehniko že dlje časa uporabljajo v ortopediji za spodbujanje zdravljenja poškodovanih mišic in kit, predvsem pri profesionalnih športnikih. Zdaj tehniko uporabljajo še v estetske namene.

Za naravno pomlajevanje 

“Gre za fiziološko metodo, ki omogoča zelo naravno pomlajevanje s tem, da zmanjšuje gube,” pojasnjuje vodja plastične kirurgije v rimski bolnišnici S. Filippo Neri, Maurizio Valeriani. Dodaja, da ne govori o čudežu, temveč o učinkoviti biostimulaciji, ki je predvsem učinkovita za kožo okoli oči, ust ter proti plešavosti. Uporablja se jo lahko ob drugih tehnikah pomlajevanja ali namesto njih.

“Trombociti so sestvina v krvi, ki je temeljna za celjenje ran,” pojasnjuje Valeriani. Tehnika deluje tako, da bolniku odvzamejo majhno količino krvi, ki jo z določenimi postopki skoncentrirajo in inicirajo v obraz ali na lasišče. V Italiji metoda sicer doživlja razcvet, se pa od regije do regije sama metodologija zelo razlikuje. Pojavlja se tudi potreba po večji jasnosti glede morebitnih stranskih učinkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.