Vodite dnevnik cvetnega prahu?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Spletni program vam prikaže, katere vrste alergenega cvetnega prahu so bile navzoče v zraku na območju, kjer se nahajate v določenem času.
Oglej si celoten članek

Vsi, ki trpite za alergijo na cvetni prah, lahko beležite svoje simptome v spletnem Dnevniku cvetnega prahu, ki ki ga najdete na spletni strani Nacionalnega instituta za varovanje zdravja (Nijz).

Program vam bo prikazal, katere vrste alergogenega cvetnega prahu so bile navzoče v zraku na območju, kjer ste bili v določenem času.

Na Nijz kljub temu opozarjajo, "da informacije, ki jih pridobite na tej strani" ne nadomestijo alergološkega testiranja, ki ga opravi zdravnik, so pa v podporo pri samoopazovanju in preventivnem obnašanju:

Čeprav Dnevnik cvetnega prahu ne more nadomestiti alergološkega testiranja, pa pomaga spoznati, ali so res občutljivi na cvetni prah in na katere vrste.

Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Milavec)

Dnevnik kot pripomoček pri diagnostiki in zdravljenju.

Tako se lahko o izbere tudi možnost prikaza podatkov v grafični obliki. Izriše se krivulja z izbranimi simptomi in krivulja obremenjenosti zraka s cvetnim prahom za izbrano časovno obdobje.

Če se krivulji simptomov in cvetnega prahu ujemata, lahko uporabnik sklepa katera vrsta cvetnega prahu je izzvala simptome.

Napoved obremenjenosti od 18. do 21. aprila

V nižinah se sezona cvetnega prahu breze zaključuje. Preobčutljivim na brezo lahko težave z zdravjem povzroča tudi cvetni prah gabra, bukve in hrasta. "V Primorju pričaakujemo nizko obremenitev cvetnega prahu trav," so v napovedi za te dni zapisali na Nijz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.