To moko vrnite, lahko je nevarna!

Foto: Profimedia
Gre za dva izdelka različnih proizvajalcev, oboje zavržite ali vrnite.
Oglej si celoten članek

Proizvajalec moke Kozjanski mlin Andrej Božičnik je iz prodaje odpoklical koruzno moko (1 kg), zmleto na mlinskih kamnih, pri kateri je Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ugotovila previsoko vrednost fumonizinov B1 in B2.

Rok uporabe moke je 1. oktober 2018. Proizvajalec kupce prosi, da izdelek vrnejo na mesto nakupa.

Sicer iz uprave poročajo tudi o odpoklicu izdeleka Bio koruzna moka (0,5 kg) proizvajalca Marka Slaviča. Ta namreč vsebuje presežene mejne vrednosti mikotoksinov (B1 in B2).

Serijska oznaka izdelka je 383005031063, rok uporabe je do 16. oktobra 2018. Uprava kupcem svetuje, naj izdelka ne uporabljajo in ga vrnejo na mesto nakupa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:37 24. November 2017.

    In kaj "uprava" svetuje kupcem, ki so izdelek že porabili!!??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.