WHO: Novi koronavirus najbrž nikoli ne bo izginil

Foto: Profimedia Novi koronavirus
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je opozorila, da novi koronavirus morda ne bo nikoli izginil.
Oglej si celoten članek

Tudi če bodo znanstveniki odkrili cepivo, bodo za nadziranje virusa potrebni veliki napori, je dejal vodja programa za izredne razmere pri WHO Mike Ryan.

"Ta virus bi lahko postal še en endemičen virus v naših skupnostih in ta virus morda ne bo nikoli izginil," je Ryan dejal na novinarski konferenci na daljavo v Ženevi.

"Hiv ni nikoli izginil, a smo se sprijaznili z njim," je dodal. Ryan ne verjame, da lahko kdorkoli napove, kdaj bo bolezen covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, izginila.

Znanstveniki trenutno razvijajo več kot 100 cepiv proti novemu koronavirusu, vendar Ryan opozarja, da tudi druge bolezni, kot so ošpice, še niso bile izkoreninjene, čeprav imamo proti njim cepivo.

Novi koronavirus je do zdaj zahteval skoraj 300.000 življenj po svetu, potrjenih je več kot 4,3 milijona primerov okužbe.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 22:45 14. Maj 2020.

    Kdo še verjamem tem diletantom... WHO tweet, 14.1.2020: "Preliminary investigations conducted by the Chinese authorities have found no clear evidence …

  • 12:26 14. Maj 2020.

    Bo pa oslabel. z vsako mutacijo. Mimogrede že slabi. Nove mutacije so šibkejše. Narava virusa je, da ko se dovolj …

  • 11:55 14. Maj 2020.

    to je podobno, kakor da bi rekli, da nikoli ne bo izginil prehlad ali pa plešavost. jasno, da ne bo, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.