Z ali brez – kaj to pove o vašem značaju?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mnogi so prepričani, da je spanje z nogavicami oziroma brez njih zgolj stvar navade.
Oglej si celoten članek

Temu ni povsem tako, saj gre v resnici bolj za psihično stanje, ki začuda nima nobene veze s toploto v prostoru.

Tisti, ki spijo z nogavicami

Nošenje nogavic v postelji dejansko lahko spodbudi občutek mraza, čeprav prostor sploh ni hladen. 24Sata navaja, da je ta občutek lahko povezan z različnimi fizičnimi vidiki, kot sta denimo debelina kože in hitrost oziroma počasnost metabolizma. Ljudje, ki nikakor ne morejo zaspati brez nogavic, imajo običajno potrebo po dodatni zaščiti. Radi se zadržujejo v udobnih prostorih in si prizadevajo vzpostaviti zelo intimne odnose z drugimi. Po naravi so nežni, najsrečnejši pa so v tesnem objemu.

Raziskave kažejo, da vam nošenje nogavic v postelji lahko pomaga hitreje zaspati, spati dlje in neprekinjeno. Študija je pokazala, da so mladi moški, ki spijo z nogavicami v povprečju zaspali kar sedem minut in pol hitreje, spali dvaintrideset minut dlje ter se zbujali več kot sedemkrat manj pogosto kot tisti, ki jih niso nosili.

Foto: Profimedia Nogavice

Tisti, ki spijo brez njih

Če se vam zdi, da se bolj poistovetite s tistimi, ki ponoči ne nosijo nogavic, je to verjetno zato, ker vam dodaten sloj oblačil povzroča nelagodje in prekomerno vročino. S fizičnega vidika dotična navada nakazuje na hiter metabolizem in dobro prekrvavitev.

Kar pa se tiče psihičnega stanja oziroma karakteristik, ste verjetno zelo neodvisni in zaščitniški posamezniki. Osebni prostor vam pomeni zelo veliko, z drugimi pa se boste družili le takrat, ko se boste počutili tako, kar se zgodi zelo redko. Med sovrstniki veljate za poštene in iskrene posameznike. Privlačijo vas izzivi, prav tako pa boste storili vse, kar je v vaši moči, da bi pomagali tistim, ki jih imate res radi.

Drži, da spanje v nogavicah lahko izboljša cirkulacijo. A če so nogavice pretesne, lahko povzročijo zmanjšanje pretoka krvi. Če le-te ne dihajo, lahko preprečijo sproščanje toplote iz vašega telesa. Nemalokrat se pojavi tudi slaba higiena. Tudi če imate nogavice, namenjene zgolj spanju, to še ne pomeni, da jih ni potrebno čistiti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:50 6. Februar 2023.

    Brez posteljne odeje ne gre zaspati,pa če je še tako vroče,vsaj čez ledvica se moraš pokrit.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.