Zakaj se srečni pari redijo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Strokovnjaki z univerze v Dallasu so ugotovili, da se srečnejši pari lažje zredijo. Poiskali so tudi razlog.
Oglej si celoten članek

Srečni pari se zredijo, je dokazala raziskava strokovnjakov z Univerze Southern Methodist iz Dallasa. Raziskavo so naredili s pomočjo 169 parov. Vsakih šest mesecev so analizirali njihovo zadovoljstvo z zakonskim življenjem in nadzirali njihovo težo, piše italijanski Focus.

Varnejši v zvezi

Ugotovili so, da so pari, kjer se niso najbolje razumeli, veliko lažje ohranjali linijo. Tisti bolj srečni z zakonom pa so imeli s tem večje težave. Razloge so našli v tem, da se počutijo srečni pari varnejši v zvezi in imajo manj interesa, da bi privlačili druge partnerje. Zato se ne obremenjujejo toliko z linijo in pojedo več hrane. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.