Zanimiva pomoč ob spanju

Foto: Sleep Shepherd Blue
Foto: Sleep Shepherd Blue
Naredil ga je zaradi hčerke, ki so ji diagnosticirali motnjo spanja.
Oglej si celoten članek

Pri kakovostnem spancu ne šteje le število ur, ki smo jih preživeli v postelji, pač pa tudi čas, ki ga prespimo v določenih fazah spanca, ki res obnovijo in poživijo naše telo.

Najbolj kritična faza je globok spanec, ki nam daje zjutraj občutek svežine. Prav tako pomaga pri obnovi mišic, izboljšuje naš reakcijski čas in omogoča učinkovitejše treninge. Za nekatere je globok spanec nedosegljiv.

Zato so oblikovalci naredili nov pripomoček za boljši spanec z imenom Sleep Shepherd Blue. Medtem, ko drugi sledilci spanja vodijo evidence, koliko smo spali in v kakšni fazi cikla smo se zbudili, ta naprava naredi veliko več. Sleep Shepherd Blue uporablja zvoke za treniranje možganov, ki pomagajo ljudem do globokega spanca.

Začel zaradi hčerke 

Podjetnik in inženir strojništva Michael Larson ga je začel oblikovati zaradi hčerke, ki so ji diagnosticirali motnjo spanja. Edini nasvet, ki so ga dali zdravniki, so bila zdravila. Zato je želel narediti nekaj, kar bi pomagalo brez uporabe zdravil.

Najprej je naredil Sleep Shepherd klobuk, zdaj pa še manjšo različico. Ta z nekakšnim brenčanjem uspava možgane v meditativno stanje in jih počasi spušča v globok spanec. Ves čas spanca bo sledil vaši kakovosti spanja. Če bo zaznal, da se zbujate, vas bo z zvoki poskušal zazibati v globji spanec. Izdelek je trenutno na voljo le na Kickstarterju za 119 do 199 dolarjev. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.