Zaradi legionele zaprli štiri hotele

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Zaradi suma, da se je na Hrvaškem v Baški z legionelo okužil nemški turist, so zaprli hotel "Corinthia", kjer je bival v sredini aprila.
Oglej si celoten članek

Hotel "Corinthia" v Baški na otoku Krku so preventivno zaprli zaradi suma na prisotnost bakterije legionele, so po poročanju hrvaških medijev v nedeljo sporočili iz družbe Valmar Riviera, ki upravlja hotel. Ponovno ga bodo odprli, ko bodo pristojne službe potrdile, da je bivanje v hotelu varno. 

Objekt so zaprli skupaj s hoteli "Zvonimir", "Atrium Residence", "Villa Adria" in kampom Zablaće, ki imajo med sabo povezan sistem centralnega ogrevanja.

Obvestil jih je evropski center

Odločitev je bila sprejeta, potem ko je Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) obvestil Hrvaški zavod za javno zdravje (HZJZ) o možni prisotnosti bakterije legionele. 

Takšno obvestilo je del standardnega postopka, ki ga je agencija vpeljala po tem, ko je bil izražen sum, da se je z bakterijo legionelo okužil nemški turist, ki je bil v hotelu "Corinthia" nastanjen sredi aprila. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.