Zaradi nevarne sestavine odpoklicali izdelek

Foto: Profimedia
Odpoklic zaradi presežena meja bora.
Oglej si celoten članek

Zveza potrošnikov Slovenija obvešča o odpoklicu igrače v obliki kolesa izdelane na Kitajskem. Z laboratorijskim preizkusom so namreč ugotovili, da je v igrači presežena meja bora 5300 mg/kg.

Foto: ZPS

Podatki o izdelku

  • Vrsta izdelka: igrača Racing slime (v obliki kolesa)
  • Identifikacijski podatki: lot: ctt1701005411en
  • Proizvajalec: Mingtai gift, Kitajska
  • Uvoznik: Divert d.o.o., Župančičeva 7, 6000 Koper

V primeru, da imate to igračo doma, jo odstranite iz dosega otrok. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine, svetuje ZPS. 

Bor

Bor se v naravi nahaja v različnih kemijskih oblikah. Uporablja se v industriji stekla, detergentov, v sredstvih za gašenje, farmaciji, kot pesticid, v umetnih gnojilih, kozmetiki. Visok vnos se kaže s prebavnimi motnjami, kožnimi spremembami in motnjami s strani centralnega živčnega sistema, pojasnjujejo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, NIJZ. 

Svinec Pozor, nov nevaren izdelek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.