Zaradi omikrona zvišali stopnjo ogroženosti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Raven ogroženosti dvignili s tretje na četrto.
Oglej si celoten članek

Britanske zdravstvene oblasti so danes zvišale stopnjo ogroženosti zaradi epidemije covida-19. Kot so pojasnili, je razlog za odločitev hitro naraščanje primerov okužbe z novo koronavirusno razičico omikron. 

Raven ogroženosti so zvišali s tretje na četrto, ki je druga najvišja na petstopenjski lestvici. To pomeni, da je stopnja širjenja okužb visoka, pritisk na britanske zdravstvene službe pa splošen in velik ali pa naraščajoč.

Premier Johnson, ki je pod pritiskom zaradi obtožb o kršenju epidemioloških ukrepov med lanskimi božičnimi prazniki, bo imel ob 21. uri nagovor narodu v zvezi z dogajanjem.

V državi so danes potrdili 1239 primerov okužbe z različico omikron, kar 65 odstotkov več kot v soboto, dodaja AFP.

slovenija Pediater: Zagotovo ne bi podprl obveznega cepljenja otrok proti covidu-19!

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:19 13. December 2021.

    Kak fotka.. kot v fabrki raketnega goriva.. ali pa Lek 3. izmena

  • 07:29 13. December 2021.

    Nerazumen ukrep skuštranega....Sedaj, ko se je končno pojavila različica, ki po poročanju stroke ne polni bolnišnic in bi lahko dala …

  • 23:44 12. December 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.