Zato imamo raje rdečo hrano

Foto: Shutterstock češnje
Morda nov trik za hujšanje?
Oglej si celoten članek

Ta mehanizem je našim prednikom pomagal, da so izbirali živila, ki so bila bolj kalorična, so odkrili nevroznanstveniki z mednarodne šole za napredne študije iz Trsta. Raziskava objavljena v Scientific Reports bi lahko imela pomemben vpliv tako pri marketingu kot pri borbi proti debelosti.

“V naravnih nepredelanih živilih je lahko barva dober pokazatelj, kako kalorična je hrana. Ponavadi velja, da so rdeči plodovi bolj hranljivi, prav nasprotno pa velja za zelene plodove,” je povedal eden od avtorjev razsikave Francesco Foroni. Dodaja, da so se naši predniki skozi evolucijo temu pravilu postopoma prilagodili.

V raziskavi so ugotovili še, da osebe ne preferirajo rdeče barve pri ostalih predmetih, ki niso užitni. Rdečo imamo raje od zelene le pri hrani. 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.