Zato se poljubljate redkeje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Zakaj se sčasoma partnerja manj poljubljata? Je to signal, da je nekaj v zvezi narobe in moramo poiskati novo sorodno dušo?
Oglej si celoten članek

Prav nasprotno. Sodeč po študiji Oxfordske univerze, je poljubljanje na začetku zveze pogostejše, ker je povezano s spoznavanjem partnerja. Na začetku zveze imamo organsko in podzavestno potrebo po tem, da pri partnerju preverjamo, ali je njegova genetika primerna.

Iščemo drugačen genetski zapis

Predvsem ženske bolj privlačijo moški, ki imajo povsem različen genetski zapis. S takšnim moškim imajo namreč več možnosti, da bodo njihovi otroci bolj zdravi, zato se z njim raje poljubljajo. Ko torej ugotovimo, da je partner primeren tudi iz genetskega vidika, potreba po poljubljanju postopoma zbledi, saj potrditve ne potrebujemo več.

Študija je med drugim pokazala, da kar 18 odstotkov poročenih parov zdrži brez poljubljanja tudi cel teden. Kar pa sodeč po drugi študiji Univerze v Arizoni za partnerski odnos ni dobro. Partnerja, ki sta poročena oziroma živita skupaj, morata nadeljevati s poljubljanjem. Sodeč po študiji sta ta partnerja deležna nižje stopnje stresa in imata v telesu nižje koncentracije slabega holesterola.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.