Zdrava regratova juha

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Za družinsko kosilo potrebujete le pol kilograma regrata, krompir, korenček in česen ...
Oglej si celoten članek

Iz regrata lahko naredimo okusno juhico, ki vas bo pogrela v teh mokrih dneh. Juha je zelo zdrava, saj je bogata z vitamini A, B1 in C ter vsebuje veliko železa, pomagala bo pri zaprtju.

Foto: Žurnal24 Pripravite regratovo solato. (Foto: Shutterstock) Za kosilo potrebujete pol kilograma očiščenih regratovih listov, tri večje krompirje, tri korenčke in česen.

Priprava

V posodo nerežemo krompir in korenje, posolimo in zalijemo z vodo. Kuhamo tako dolgo, da je krompir popolnoma kuhan, nato dodamo še narezan regrat in vremo od 5 do 10 minut. S paličnim mešalnikom naredimo kašasto zmes.

V ponvi posebej na olju prepražimo na drobno narezan česen in ga dodamo juhi. Po želji lahko juho zgostimo s popraženo moko, lahko dodamo tudi malce kisle smetane. V juhici lahko zamešamo jušne testenine, otroci jo bodo oboževali z zlatimi kroglicami. Za dekoracijo lahko dodamo tudi regratove cvetove ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.