Grozljivo: Zdravnik opravil splav napačni ženski

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nosečnica ni vedela, da so ji opravili splav.
Oglej si celoten članek

Tragična zgodba prihaja iz Seula, glavnega mesta Južne Koreje, kjer so v eni od tamkajšnjih bolnišnic opravili splav napačni ženski. "Zdravnik in medicinska sestra sta priznala svojo krivdo,"  so za CNN sporočili iz tamkajšnje policije, kjer so pojasnili, da bo primer kmalu pred okrožnim tožilstvom. Obtožena sta malomarnosti na delovnem mestu in povzročitve telesne poškodbe. 

Po navedbah tiskovne agencije Yonhap je neimenovana ženska na dan, ko se je incident zgodil, povedala, da je šest tednov noseča. Predpisali so ji vitaminsko injekcijo, zato so jo poslali na oddelek. Ker so zamešali kartoteke, ji je medicinska sestra injicirala anastezijo, ne da bi potrdila identiteto bolnice. 

Ženska se je zaradi lažjih krvavitev naslednji dan vrnila na oddelek, kjer so ugotovili, kaj se je zgodilo. Postopka se ni zavedala. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.