Že drugi odpoklic zaradi salmonele v dveh dneh

Foto: Profimedia
Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je odpoklicala BBQ piščančjega stegna Perutnine Ptuj zaradi prisotnosti salmonele.
Oglej si celoten članek

Uprava je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov ugotovila prisotnost salmonele v vzorcu mesnega pripravka - začinjenih piščančjih stegen proizvajalca Perutnine Ptuj. Izdelek je odpoklicala, čeprav mu je rok uporabe že potekel.

Serijska oznaka začinjenih piščančjih stegen brez kosti in kože, 300 gramov/1,8 kilograma IK, šifra 3778, pakiranih na na formiranem podstavku, je 1201831451, rok uporabe pa 1.6.2020. Živilu je sicer že pretekel rok uporabe, informacijo pa na upravi objavljajo, ker so ga potrošniki morda dali zamrzniti.

Potrošnikom svetujejo, da živila ne zaužijejo in ga zavržejo oziroma vrnejo na mesto nakupa.

To je drugi odpoklic zaradi salmonele v dveh dneh. Včeraj je uprava za varno hrano bila obveščena o tem, da so prisotnost bakterije salmonela odkrili tudi v začinjenih piščančjih krilih proizvajalca Panvita Mir, Mesni center AVE Murska Sobota. 

Serijska oznaka nepredpakiranih začinjenih piščančjih kril, prodajni ident 91775, je L MP 20148/1, rok uporabe pa 1.6.2020. Izdelku je rok trajanja sicer že pretekel, vendar informacijo o neskladnih rezultatih objavljajo za primer morebitnega zamrzovanja izdelka s strani potrošnikov. Živilo je bilo v prodaji v mesnem centru AVE Murska Sobota. 

Tudi v tem primeru potrošnikom svetujejo, da živila ne zaužijejo in ga zavržejo oziroma vrnejo na mesto nakupa.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.