Želite postati očka? Poskusite aprila!

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Kakovost moške sperme je najboljša pozimi. Kaj pa pri moških, ki imajo težave s plodnostjo?
Oglej si celoten članek

Kakovost sperme je pri moških, ki imajo težave s plodnostjo, najboljša v začetku pomladi, tedaj je namreč izboljšana motiliteta sperme. Za pare, ki imajo težave z zanositvijo, je zato prav april mesec, ko se morajo najbolj potruditi. Še posebej, če so težave na moški strani.

Bolj gibljivi 

Glede na študijo strokovnjakov z univerze Ben-Gurion  v Beer Shevi v Izraelu, je kakovost moške sperme najboljša spomladi, saj so v tem času spermiji bolj zdravi in bolj gibljivi.

To so ugotovili na osnovi skoraj 6.500 vzorcev sperme, ki so jih leta zbirali v centru izraelske universe. Zanimivo pa je, da imajo moški, ki nimajo težav s plodnostjo, najboljšo spermo pozimi. Žal niso uspeli ugotoviti, zakaj je temu tako. 

Foto: Žurnal24 Za plodnost so pomembne tudi življenjske navade. (Foto: Shutterstock)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.