Ženske, čokolada in spolnost

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Italijanske strokovnjake so zanimali tudi učinki čokolade na žensko telo.
Oglej si celoten članek

Ginekolog Costante Donati Sarti je na kongresu ginekologov in porodničarjev, ki ga sta ga organizirala Sifiog (Societa Italiana Fitoterapici e Integratori in Ostetricia e Ginecologia) in Isdsp (International Society of Dietary Supplement and Phytotherapy) razkril odkritje, ki bi zanimalo mnoge moške.

Raziskavo so opravili s pomočjo vzorca tri tisoč žensk v menopavzi, cilj pa je bil oceniti spolno vedenje žensk v tem obdobju. Analizirali so pogostost njihovih spolnih odnosov, njihove želje, spolno poželenje in spolno zadovoljstvo.

Čokolada in spolnost 

Ugotovili so, da ima kar polovica žensk v tem obdobju manjše možnosti za zadovoljivo spolnost. In prav pri teh so ugotovili veliko vlogo čokolade. Kot vir užitka jo omenja 60 odstotkov žensk, razpoloženje izboljšuje pri 90-ih odstotkih žensk, za petdeset odstotkov povečuje navdušenje in spolno slo, pri 33-ih odstotkih pa zmanjšuje razdražljivost in težave s spanjem.

Analizirali so tudi samo sestavo čokolade in vpliv na žensko spolno funkcijo. Ugotovili so, da pozitivno vpliva na spolno željo in vzburjanje. Ne vpliva le na možgane, izboljša tudi pretok krvi, spodbuja sprostitev mišic in poveča izločanje sluzi iz nožnice.

Po mnenju Donati Sartija delovanje čokolade deluje rahlo podobno kot viagra na moške, saj potrjuje spolni odnos. Dodaja, da mora biti pred spolnim odnosom prisotna zadostna spolna želja, potrebna je tudi čustvena povezanost med partnerjema. Opozoril je, da je povezavo med čokolado in spolnostjo kljub izsledkom raziskave treba jemati z rezervo, saj ne gre za enostavno povezavo enega z drugim.

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.