Živeli bomo 150 let

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dr. Alex Zavoronkov je prepričan, da bomo z napredkom medicine in zavedanja o zdravem načinu življenja živeli dlje. Sam je prepričan, da bo živel 150 let. Ne samo on, tudi drugi ljudje.
Oglej si celoten članek

37-letni Alex Zavoronkov, direktor britanskega Biogenetskega inštituta telovadi vsak dan, jemlje vitamine in redno obiskuje zdravnika in si pregleduje kri.

Prepričan je, da bo s takim življenjskim motom živel 150 let, piše Daily Mail. "Vsi današnji stoletniki so se rodili v času, ko ni bilo zdravil, razumevanje človeškega telesa pa je bilo na nivoju kamene dobe. Mislim, da bomo že čez dve ali tri leta imeli zdravila, ki nam bodo omogočila, da bomo ostali mladi in bolj zdravi," pravi Zavoronkov, ki dodaja, da nas čaka velik napredek v regenerativni medicini in genski terapiji.

Starost nastopi pri 74 letih

Številni strokovnjaki menijo, da je človeško življenje možno podaljšati, za to pa je treba upoštevati naslednje: vsakodnevna telovadba z gibanjem, s hrano je treba v telo vnašati čim manj maščob in sladkorja. Avstrijski raziskovalci so nedavno ugotovili, da se zaradi napredka medicine in tehnologije starostna doba pri ljudeh začne šele v 74. letu življenja.

Zato je Zavoronkov prepričan, da lahko tudi današnji sedemdesetletniki živijo 150 let. Meni, da so današnji stoletniki tisti, ki so uspeli živeti čim manj stresno življenje in da lahko visoko starost v veliki meri pripišejo tudi sreči in dobrim genom.

Zavoronkov meni, da največji krivci za staranje niso biološki vzroki, ampak gospodarski, socialni in vedenjski. "Težava je še vedno v glavah ljudi," meni 37-letnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 08:23 28. April 2015.

    jao, bog nam pomagaj

  • 18:29 27. April 2015.

    glede na to kako večina zemljanov danes živi, res hvala lepa za 150 let životarjenja.... marsikomu je že 50 let …

  • "Avstrijski raziskovalci so nedavno ugotovili, da se zaradi napredka medicine in tehnologije starostna doba pri ljudeh začne šele v 74. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.