Živila, ki teptajo libido

Foto: Žurnal24 seks
Čili, ostrige, kaviar, vanilija, suši ... Vsi smo že slišali za afrodiziake, ki naj bi povečali spolno slo. Kaj pa stvari, ki jo zmanjšujejo?
Oglej si celoten članek

Zaenkrat ni nobenih znanstvenih dokazov, da afrodiziaki res delujejo in odpravljajo spolne težave. Je pa veliko dokazov, da nekatera hrana in zdravila zmanjšujejo spolno slo. 

Antidepresivi in antibiotiki

Med zdravili je velika paleta takih, ki lahko zmanjšajo vašo posteljno dejavnost. Najpogosteje med ta zdravila štejemo antidepresive, zdravila za krvni tlak, antibiotike, diuretike in nekatera protivnetna zdravila.

Sicer pa velja, da je libido povezan tudi z zdravjem. Ljudje z zmanjšano prožnostjo žil imajo višji krvni tlak in zmanjšan dotok krvi. Tako se zmanjša pretok krvi v genitalije, kar zmanjša občutljivot in dovzetnost za dražljaje. Zato velja vsa hrana, ki vodi do arterioskleroze za možnega krivca za manjšo spolno slo. Sem štejemo živalske maščobe, sladkarije, ocvrto hrano, predeleano hrano in na sploh vsa nezdrava živila. 

Alkohol sicer spodbuja željo po spolnem odnosu, a po drugi strani zmanjšuje zmožnost zanj. En kozarček vina spolnemu odnosu ne bo škodil, pretiravanje z alkoholom pa ima lahko za posledico veliko razočaranje. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.