Življenje bo daljše s hišnim ljubljenčkom

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hišni ljubljenčki pomenijo odgovornost, ljubezen, zaposlitev in družbo za starejše in osamljene.
Oglej si celoten članek

Življenje daljša tudi prisotnost hišnih ljubljenčkov, ugotavljajo številne raziskave. Predsem pri starejših osebah so ljubljenčki izjemno zdravilni. Starejšim se krog ljudi, s katerimi so se blizu, manjša. Socialnih stikov imajo vse manj, manj imajo odgovornosti in dela.

Zato so ljubljenčki zanje idealni. Pomenijo odgovornost, zaposlitev in družbo. Ljudje se z njimi pogovarjajo, pomemben je tudi fizični stik z živaljo. Živali jih ne obsojajo in nanje ne gledajo kot na odpisane, starejše osebe. Za živali ta oseba predstavlja center sveta in zato je njihov učinek toliko večji. Njihova čustva so iskrena in njihova potreba po bližini resnična. Za dovolj zdrave osebe je idealen pes, ki bo starejše prislil v gibanje in s tem še dodatno pripomogel k daljšemu in srečnejšemu življenju. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.