Znaki, da vam v sporočilih laže

Foto: Žurnal24 ženska, sms, telefon
Znake, da nekdo laže, lažje ugotovimo na štiri oči ...
Oglej si celoten članek

Večina ljudi se bo izogibala očesnemu stiku, morda bo tudi zardela. Ko gre za pisanje sporočil, imamo pri določanju resnice več težav.

Skupina znanstvenikov z Univerze Cornell se je lotila tudi te težave, piše The Independent. Analizirali so več kot 1.700 besednih pogovorov in pri tem določili ponavljajoče vzorce pri lažeh.

Kaj so ugotovili

Ugotovili so, da ženske ob lažnih sporočilih uporabljajo več besed. Ob tem uporabljajo tudi več besed, ki se nanašajo nanjo, kot so “jaz”, “moj” in podobno.

Tako pri moških kot pri ženskah so lažni teksti vsebovali več neobvezujočih besed, kot na primer “morda”, “najbrž” in podobno.

Podobna raziskava z univerze Brigham Young je pokazala, da je pomemben tudi čas, v katerem oseba odgovori. Če je tekst lažen, je več verjetnosti, da bo oseba potrebovala več časa za odgovor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.