Znani sobotni podatki o okužbah za covid-19

Foto: Sledilnik Covid-19
Foto: Sledilnik Covid-19
V soboto je bilo opravljenih 758 testiranj za covid-19. En test je bil pozitiven.
Oglej si celoten članek

Krivulja okuženih je po sobotnih testiranjih zavila navzdol.

Foto: Sledilnik Covid-19

Narejenih je bilo 758 testov, okužena pa je bila ena oseba. Po podatkih spletne strani covid-19 sledilnik so okužbo potrdili v Velenju.
Od začetka testiranj, je bilo v potrjeno okuženih 1520 oseb, umrlo je 109 ljudi. Skupaj je bilo opravljenih 94278 testov. Trenutno je na bolnišničnem zdravljenju zaradi bolezni covid-19 šest oseb, ena oseba je v intenzivni negi, nihče pa ne potrebuje pomoči ventilatorja.

Čakalna vrsta za testiranje

V večernem dnevniku TV Slovenija so v soboto poročali, da je ponekod čakalna vrsta na test za covid-19 tudi pet dni. Tako naj bi bilo po poročanju nacionalne televizije v Zdravstvenem domu Ljubljana na Metelkovi ulici, neuradno zaradi preobremenitev pri številu testiranj. Na NIJZ o tem niso seznanjeni. TV Slovenija je neuradno kot vzrok za zastoje navedla, da so testi dragi, saj delo in odvzem brisa za posamezno osebo stane 100 evrov, kar pomeni, da bi v desetih dneh ob tisoč testih na dan porabili okoli 100 tisoč evrov. Težava je, ker so ljudje pri katerih sumijo na okužbo doma na bolniški in čakajo na testiranje in rezultate, s tem pa so obremenjeni tudi vsi v gospodinjstvu, ki morajo v službo, šolo ali vrtec.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:46 21. Junij 2020.

    ce je ta koronija sploh res...in ce drzijo te stevilke...pol je Slovenija itak zmagovalka...meje zapret za vse kateri hocejo vstopit …

  • 11:57 21. Junij 2020.

    kje se najde vsak dan 700-1000 ljudi za te teste, ki zajamčeno 100% zajamčeno dajejo 80% lažje pozitivke? korona komedija …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.