Znova zaskrbljujoče vesti iz Kitajske

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kitajci mirijo ...
Oglej si celoten članek

Pri 41-letnem moškem na Kitajskem je potrjen prvi primer okužbe s ptičjo gripo H10N3. Kitajske zdravstvene oblasti pri tem navajajo, da je tveganje za širše prenašanje okužbe razmeroma nizko. 

Moški iz mesta Zhenjiang je bil sprejet v bolnišnici že 28. aprila, potem ko je dobil visoko temperaturo. Mesec dni kasneje so mu diagnosticirali virus ptičje gripe, so potrdile kitajske zdravstvene oblasti. Podrobnosti, kako se je okužil z virusom, niso znane. 

Med njegovimi kontakti nihče ni okužen. 41-letnik je sicer še vedno v bolnišnici, njegovo stanje je stabilno, kmalu naj bi ga odpustili v domačo oskrbo. 

Na Kitajskem je prisotnih več različnih sevov ptijče gripe, z njimi se občasno okužijo ljudje, ki imajo opravka s perjadjo. Odkar je virus ptičje gripe H7N9 v letih 2016 in 2017 povzročil smrti okrog 300 oseb, pri ljudeh ni bilo številčnejših okužb s tem virusom. 

Kitajske oblasti so potrdile še, da doslej na svetu ni bil zabebležen noben drug primer prenosa virusa H10N3 na človeka. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:25 6. Junij 2021.

    Ma nabijem vas jaz ...s temi vedno novimi ''strašnimi'' virusi... nateguni. A vas sploh še kdo resno jemlje?

  • 23:09 3. Junij 2021.

    in spet na kitajskem.. že spet. pa zakaj ne enkrat recimo na kranjskem. pa tile kitajci bolj hitr štepajo viruse …

  • 22:05 3. Junij 2021.

    Iluminati se bojijo, da bo za njih in njihove potomce zmanjkalo naravnih surovin. Prej ali slej se nam bo spet …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.