Žrtvovati so morali dvajset pelikanov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zaradi pričje gripe na Dunaju zjutraj uspavati kar dvajset pelikanov.
Oglej si celoten članek

"Virius pričje gripe smo najprej zaznali v torek pri dalmatinskem pelikanu," so danes sporočili iz dunajskega živalskega vrta Schönbrunn in dodali, je veterinarska uprava še isti dan pregledala celotno, sicer edinstveno kolonijo teh čudovitih živali. 

xxx

Kot se je izkazalo, so se bojazni delavcev vrta uresničile, z nevarnim virusom H5N8 je bila namreč okužena celotna skupina: "V dogovoru z oblastmi in za zaščito preostalih ptic v živalskem vrtu smo morali danes zjutraj uspavati vse pelikane," je dejal veterinar živalskega vrta Thomas Voracek.

Za preostalih osemsto ptic še naprej veljajo odrejeni varnostni ukrepi. Do nadaljnjega tako ostajajo zaprta ptičja, tropska in puščavska hiša. Preostalih pernatih živali še niso pregledali, saj je treba počakati, da poteče inkubacijska doba.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.