Avto
8973 ogledov

Le kam pelje ta kabel iz stanovanja?

Električna polnilnica Žurnal24
Zanimiv detajl iz ene od naših modernih stanovanjskih sosesk.

Naleteli smo na prispodobo realnega stanja in pripravljenosti družbe na prihod tako opevane trajnostne mobilnosti in nizkoogljičnih rešitev. 

Na parkirnem prostoru moderne stanovanjske soseske v Ljubljani stoji električni avto, ki ga je potrebno polniti tako, da se iz stanovanja na plano napelje elektrika prek več kablov. Vključno s tistim za napajanje smo našteli tri.

Gre za naselje na obrobju Ljubljane tik ob gozdu, pri katerem pa so bili občinarji, arhitekti in izvajalci očitno brez vizije o skorajšnji nuji po infrastrukturi polnilnih postaj. 

Besede, besede ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Papcar 17:40 12.september 2018.

    Proti neumnosti in lenobi, žal ni tablete ali zdravila. Tukaj nimajo ne občinarji, ne arhitekti čisto nič. Po mojem je ta avto bodisi nov ali pa zgolj začasno na obisku, mogoče celo v uporabi dotičnega!

  • eosss 15:52 12.september 2018.

    Joj kot da je tako težko dobit električarja, ki bo zvrtal eno luknjo, napeljal električni kabel ven in zunaj na steno eno vtičnico montiral... ena ura dela pa je... ne moremo pričakovat, da bodo zaradi enega ali dveh električnih avtov ...prikaži več celo sosesko prilagajali, to bi takoj prodajali kot nadstandard in cena stanovanj bi bila zaradi ene vtičnice vsaj za nekaj 1000 € višja.

  • Pepe007 13:27 12.september 2018.

    Kupil bi si hišo, ne pa živi v farmi kot piščanec. Aja, potem ne bi za fancy "eko" avto ostalo. Obstaja slovenski pregovor na to temo: najprej štalca, potlej kravca.