Avto > Mehanik leta
1445 ogledov

Sam pri sebi lahko vidiš, kako visoko si

Mehanik leta 2017 Robert Eržen Gregor Prebil
K dobremu mehaniku se stranke vračajo. Kako ga prepoznati?

Pri spletnem portalu Žurnal24.si skupaj s specializirano revijo Mehanik in voznik tudi letos izbiramo Mehanika leta. Izbor organiziramo petič in po tradiciji dodajamo tudi nekaj novosti. Hkrati vse mehanike vabimo, da se prijavijo na izziv ali pa vas bralce, da predlagate in prijavite kakšnega dobrega mehanika, ki ga poznate. Pošljite nam njegovo ime, priimek in naslov podjetja.

Naziv Mehanik leta prinaša tudi vsesplošno medijsko in javno prepoznavnost, kar najbolje ve trikratni zmagovalec izbora Primož Rožnik in tudi aktualni zmagovalec Robert Eržen iz avtoservisa Eržen. Izkazalo se je, da sta dobila veliko novih strank tudi zaradi naziva Mehanik leta, ki je dokazilo kakovosti, strankam pa vliva dodatno zaupanje v sposobnosti in znanje, hkrati pa pomeni tudi dodatno potrditev pri stalnih strankah.

Mehanik leta 2016 Primož Rožnik TO SE ZGODI Avto Mehanik leta dokaz, da Slovenci vozila desetletja zaupajo majhnim delavnicam

Svojega najljubšega mehanika lahko predlagate tudi vi. Navedite njegovo ime, priimek in naslov podjetja oziroma delavnice.

Prijave zbiramo na spletnem naslovu: grega.prebil@zurnal24.si ali marko.krautberger@revijamehanik.si, do 8. oktobra 2018.
 

Mehanik leta 2017 Robert Eržen | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

"Življenje se mi ni obrnilo na glavo. Mi pa naziv Mehanik leta pomeni samopotrditev, da delam dobro," pravi aktualni Mehanik leta Robert Eržen, ki ima svojo avtomehanično delavnico v Škofji Loki. Priznava, da mu je naziv prinesel tudi večjo prepoznavnost in več strank. Čestitke so po nazivu kar deževale, še vedno pa mu največ pomeni to, da se o njegovem dobrem in strokovnem delu govori od ust do ust. "Najboljša reklama je, ko te drugim pohvalijo zadovoljne stranke," pravi mehanik, ki dodaja, da ima dela še preveč, a po drugi strani potarna, da je ugled mehanikov še vedno slabši, kot bi lahko bil. Zato tudi podpira izbore, kot je Mehanik leta. Pravi, da se lahko na ta način dobri mehaniki tudi izpostavijo, pokažejo, da si upajo in znajo.

Mehanik leta 2016 Mehanik svetuje Avto Kako bi rabljen avto kupil mehanik leta Primož Rožnik

Na ta način bodo lahko tudi ljudje prepoznali razliko med njimi, saj, kot pravi sam, je na trgu veliko mehanikov, "juniorjev", ki delajo po garažah in zbijajo ceno vsem na trgu. Eržen to pojasni na zelo preprost način: "Biti mehanik ni lahko. Za razliko od nekaterih drugih poklicev, kjer potrebuješ zelo osnovno orodje, moramo mi uporabljati specialna orodja, ki stanejo veliko. Zaradi kompleksnosti vozil se moramo tudi izobraževati veliko. Cena delavne ure je po drugi strani tudi štirikrat manjša kot v Avstriji, kjer si tudi zaradi tega lažje privoščijo dobra orodja."

Mehanik leta 2016 Primož Rožnik | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Izbor Mehanik leta pa prirejamo tudi zaradi prepoznavnosti poklica in večjega zaupanja ljudi v delo mehanika, ki se je v zadnjem desetletju z napredkom avtomobilske industrije močno spremenilo, še večje spremembe pa se obetajo v prihodnjih letih z bolj množičnim pojavom hibridnih in električnih vozil, pa tudi tehnologije samodejne vožnje. Vozniki avtomobilov sami avtomobilov ne morejo več popravljati in servisirati, tudi „garažni“ mehaniki ne bodo mogli več popravljati novih vozil. Trend gre v specializacijo poklica, zato bodo morali lastniki vozil mehanikom v prihodnosti še bolj zaupati kot danes in izbirati le najboljše strokovnjake.

Eržen pravi, da je tudi zato dobro, da se mehaniki preizkusijo v tekmovanju Mehanik leta, pridobiš tudi nekaj novih stikov. Spoznal se je tudi s trikratnim Mehanikom leta Primožem Rožnikom, s katerim stike ohraja, povezal pa ga je tudi z nekaterimi strankami z ameriškimi klasikami, ki jih Eržen v času, kolikor mu ga ostane tudi restavrirana in vzdržuje.

Mehanik leta 2017 Robert Eržen Mehanik leta Avto Mehanik leta prepričal tudi župana

Mehanik leta 2016 Primož Rožnik | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Naziv Mehanik leta prinaša tudi vsesplošno medijsko in javno prepoznavnost, kar najbolje ve trikratni zmagovalec izbora Primož Rožnik, ki je o svojem udejstvovanju na izboru povedal: "Sprejel sem izziv. Želel sem si samopotrditve. Zmaga na izboru Mehanik leta mi je prav to prinesla, dodatno potrditev, da delam dobro in da delam strokovno. Vsekakor sem pridobil tudi nova znanja, saj se je izbor izkazal za zelo kakovostnega. Samodokazovanja med mehaniki manjka. V našem poslu je veliko ljudi, ki veliko in o vsem vedo in pogosto solijo pamet. Pridobil pa sem tudi nove prijatelje iz vrst mehanikov, s katerimi si lahko izmenjujemo znanja."

Mehanik leta 2017 Robert Eržen Avto Zbiramo prijave: Mehanik leta 2018

Rožnik pravi, da se velja na tekmovanje za Mehanika leta prijaviti tudi zato, ker je to eden od odličnih stikov z dobavitelji in novimi tehnologijami. "Hkrati pa se mi projekt zdi odličen za promocijo samega poklica. Premalo se piše o strokovnosti mehanikov. Nismo samo tisti, ki pobiramo denar, ampak se trudimo za večjo varnost na cesti in za svoje stranke v tej smeri naredimo vse, kar se da," zaključuje Rožnik.

Komentarjev 2
  • Bella_Torrens 17:26 25.september 2018.

    Google zdaj vsakih štiri dni plača 4368 EUR do 5285 EUR za delo na spletu od doma. Sem se pridružil tej službi pred 3 meseci in zaslužil 36297 € v prvem mesecu tega posla. To delo je res neverjetno in ...prikaži več mi daje veliko mojih prihodkov vsak dan. Vsakdo lahko to opravi in zasluži več dohodka naa spletuu od doma, kot sem jaz. Sledite tej strani ....... ➥➥➥ ➥➥ ➥➥➥ www.WebJob98.Com

  • VojtehVišenhofer 12:31 25.september 2018.

    Nisem vedel, da je Tomi Meglič zdaj mehanik.