Avto > Kombinirana
117 ogledov

VW crafter v segment velikih dostavnikov uvaja do zdaj nevidene novosti

Volkswagen crafter
1/6
Volkswagen
Volkswagen je predstavil drugo generacijo crafterja, velikega dostavnika, ki v svoj razred prinaša dolg seznam novosti, od asistenčnih sistemov do izpopolnjenih dizelskih motorjev za gospodarska vozila, s količnikom upora 0,33.

Prvi VW crafter je bil narejen na osnovi Mercedes-Benzovega sprinterja. Novinec je razvit povsem na novo in je izključno VW-jev izdelek. Natančno je prilagojen potrebam in zahtevam najrazličnejših skupin uporabnikov, zato so na voljo štirje osnovni modeli, na voljo so tri različne dolžine in tri različne višone.

V novo generacijo crafterja bodo pri VW vgrajevali Novi novo razvite motorje EU 6. Posebej zanj je bil razvit 2,0-litrski motor TDI z oznako "EA 288Nutz", ki je na voljo v štirih različno močnih izvedbah: stranke se lahko odločijo za 75 kW (102 KM), 90 kW (122 KM) in 103 kW (140 KM) – ali za izvedbo BiTurbo-TDI s 130 kW (177 KM). Motorje je možno kombinirati s pogonom na sprednja ali zadnja kolesa ter tudi štirikolesnim pogonom 4motion, ter ročnim in avtomatskim menjalnikom.

Prvič tudi elektromehansko krmiljenje

V crafterja se prvič vgrajuje elektromehansko krmiljenje, ki je v tem razredu edinstveno in ki omogoča povezovanje z velikim številom aktivnih asistenčnih sistemov, kot so na primer ESP s funkcijo stabiliziranja prikolice, avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC), funkcija večnaletnega zaviranja, opcijska asistenca za bočni veter, asistenca za manevriranje s prikolico ... Pri pasivnih varnostnih sistemih so poleg čelnih in stranskih varnostnih blazin ter varnostnih blazin za glavo za voznika in potnike v ponudbi še kamera za vzvratno vožnjo, parkirni sistem in asistenca za odparkiranje (Rear Traffic Alert). LED-žarometi, funkcija statičnih smerno prilagodljivih luči ter avtomatski vklop in izklop dolgih luči.

grega.prebil@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.