Avto > Mehanik leta
4270 ogledov

Zbiramo prijave: Mehanik leta 2018

Mehanik leta 2017 Robert Eržen Gregor Prebil
Spletni portal Žurnal24.si ter specializirana revija Mehanik in voznik bosta tudi letos izbirala Mehanika leta. Izbor organiziramo petič in po tradiciji dodajamo tudi nekaj novosti. Hkrati vse mehanike vabimo, da se prijavijo na izziv ali pa vas bralce, da predlagate in prijavite kakšnega dobrega mehanika, ki ga poznate. Pošljite nam njegovo ime, priimek in naslov podjetja.

Mehanik leta je laskavo priznanje tudi v stroki, kar so prepoznali v Sekciji avtoserviserjev pri Obrtni zbornici Slovenije, s katerimi smo letos še okrepili sodelovanje.

Za prijavo klinite na link.

Naziv Mehanik leta prinaša tudi vsesplošno medijsko in javno prepoznavnost, kar najbolje ve trikratni zmagovalec izbora Primož Rožnik in tudi aktualni zmagovalec Robert Eržen iz avtoservisa Eržen. Izkazalo se je, da sta dobila veliko novih strank tudi zaradi naziva Mehanik leta, ki je dokazilo kakovosti, strankam pa vliva dodatno zaupanje v sposobnosti in znanje, hkrati pa pomeni tudi dodatno potrditev pri stalnih strankah.

Svojega najljubšega mehanika lahko predlagate tudi vi. Navedite njegovo ime, priimek in naslov podjetja oziroma delavnice.

Mehanik leta 2017 Robert Eržen Mehanik leta Avto Mehanik leta prepričal tudi župana

Mehanik leta 2017 Robert Eržen | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Mehaniki bodo postali specialisti

Izbor Mehanik leta pa prirejamo tudi zaradi prepoznavnosti poklica in večjega zaupanja ljudi v delo mehanika, ki se je v zadnjem desetletju z napredkom avtomobilske industrije močno spremenilo, še večje spremembe pa se obetajo v prihodnjih letih z bolj množičnim pojavom hibridnih in električnih vozil, pa tudi tehnologije samodejne vožnje. Vozniki avtomobilov sami avtomobilov ne morejo več popravljati in servisirati, tudi „garažni“ mehaniki ne bodo mogli več popravljati novih vozil. Trend gre v specializacijo poklica, zato bodo morali lastniki vozil mehanikom v prihodnosti še bolj zaupati kot danes in izbirati le najboljše strokovnjake.

GMT promo Promo Oglaševanje Kakšna znanja danes in v prihodnosti potrebuje sodoben mehanik?

Motorna vozila današnjega časa so vse bolj tehnično in tehnološko kompleksna, postajajo računalniki na kolesih, zato je zelo pomembno kakovostno vzdrževanje. Tudi starejša vozila potrebujejo dobre servisne mojstre, tako za redne servisne posege kot tudi za različna popravila, saj le tako lahko ostanejo v dobri vozni kondiciji. Seveda si vsak lastnik vozila tudi želi, da so napake in okvare odpravljene v čim krajšem času.

Mehanik leta 2017 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Peti izbor

Zato letos že petič širimo glas o tistih, ki znajo, zmorejo in hočejo. V okviru izbora Mehanik leta 2018 iščemo dobre prakse in najboljše mehanike, ne glede na to, ali prihajajo iz pooblaščenih ali neodvisnih servisnih mrež oziroma imajo neodvisno mehanično delavnico.

12 Tehnološka konferenca o vzdrževanju motornih vozil. Kaj nas čaka? Avto Mehaniki in vozniki pred velikimi spremembami

Letos smo za najbolje mehanike pripravili tudi bogate nagrade. Pa še nekaj bolj mamljivega je za tiste, ki se prijavijo na tekmovanje. To je priložnost za nova prijateljstva med mehaniki, nova spoznanja, izmenjavo informacij, znanj, orodij, ki so vse kompleksnejša in draga. Nad tekmovanjem bo bdela strokovna komisija, sestavljena iz predstavnikov Srednje poklicne in strokovne šole Bežigrad – Ljubljana (SPSŠB), obeh medijev.

mehanik leta | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Bralci bodo z glasovanjem izbrali finaliste, ki se bodo pomerili na zaključni prireditvi. Tam jih čaka preizkus teoretičnega znanja in preverjanje praktičnih spretnosti. Tudi letos bosta teoretični in praktični del potekala na Srednji poklicni in strokovni šoli Bežigrad – Ljubljana (SPSŠB), teoretični del v učilnici, praktični pa v šolski avtomehanični delavnici.

Lučka na armaturni plošči Mehanik vam bo sporočil Avto Mehanik vam bo sporočil: Čez 500 km se bo okvaril motor
Komentarjev 5
  • Tomii Tomo 10:40 18.oktober 2018.

    Resman z Mokronoga, joke hahaha.

  • evelux 12:59 23.september 2018.

    Zaupanje v mehanika ne obstaja saj noben mehanik ni pošten do stranke ....to ne obstaja ... če je le mogoče preplačaš storitev in ti zaračunajo tudi tisto kar niso naredili ... preverjeno na lastni koži .... kdor pa slepo zaupa ...prikaži več pa kar naj saj tudi mehaniki morajo preživeti ..... in ne živijo slabo 70% mehanikom bi bilo treba pobrat obrtna dovoljenja ..... sedaj pa navalite in šibajte z minusi .....

  • Avatar olor
    olor 14:21 12.september 2018.

    Kaj pa mehaniki, ki delajo pod kozolcem?