Slovenija
4961 ogledov

Bomo zaradi višjih plač zaposlenih plačevali višji RTV prispevek?

generalni direktor RTV, Igor Kadunc Anže Petkovšek Pogovor z generalnim direktorjem RTV Igorjem Kaduncem.
Več denarja potrebujejo zaradi dviga plač.

Vodstvo RTV Slovenije bo vladi predlagalo dvig rtv-prispevka, in sicer za 7,84 odstotka oziroma za en evro, je na včerajšnji seji programskega sveta potrdil generalni direktor Igor Kadunc.

RTV, RTVS, deček, piščal Slovenija Plačujemo višji RTV prispevek kot Francozi

Več denarja potrebujejo zaradi dviga plač

Eden od razlogov za dvig RTV prispevka, ki zdaj znaša 12,75 evra je tudi dvig plač zaposlenih v javnem sektorju. "Ocenili smo, da bi bilo ustrezno, če bi se prilagoditev naredila v višini 7,84 odstotka," je dejal Kadunc, ki je med drugim poudaril, da so na zavodu naredili racionalizacije in jih bodo morali tudi v prihodnje.

V svetniški razpravi je Matej Weissenbach pozval, naj vodstvo RTVS do prihodnjič pripravi realna izhodišča brez predvidevanj o povečanju RTV prispevka. "V teh izhodiščih ni ne duha ne sluha o optimizaciji poslovno-produkcijskih procesov in uskladitve delovanja podsistemov," pa je dejala Petra Ložar, ki se je prav tako spraševala o možnostih izvedbe zapisanega v programskih izhodiščih, če RTV prispevek ne bo višji.

RTV Slovenija bo za stroške dela kljub načrtovanemu zmanjšanju števila zaposlenih porabila dodatnih 4,3 milijona evrov. Če ne bo prišlo do dviga RTV prispevka, bodo leto končali v rdečih številkah. 

O tem, kam med drugim gre denar iz RTV prispevka, preverite tukaj:
zadnja beseda TV Slovenija Slovenija Zadnja beseda: Več kot pet tisočakov za komentatorke

 

Televizija in daljinec Odjava RTV prispevka Slovenija Odjava RTV prispevka: globa zaradi laganja v treh letih ni doletela nikogar Janez Janša Neplačevanje RTV prispevka Slovenija RTV prispevek: Nasveti Janeza Janše vas lahko drago stanejo
Komentarjev 25
  • Avatar jezeran
    jezeran 21:07 21.maj 2019.

    Vse več jih je po vseh državnih firmah, ministrstvih, zavodih in ostalem državnem sra.nju. in mi ovce bomo to plačevali. Ampak kar naj bo tako, saj raja je tiho in plačujemo, naredimo pa nič. Enako je v komunalah, občinah, katerih ...prikaži večh je 5x preveč, in ostalih aparatih ki se napajajo iz državnega korita. Slovenčki smo pa navadne ovce, katere je treba non stop strižt.

  • mitja19 19:44 21.maj 2019.

    Tale RTV prispevek ni nič drugega kot z zakonom podprta kraja

  • kontrahan 17:30 21.maj 2019.

    Bi bilo treba angažirati ene par sposobnih ljudi, da nas spravi na ulico ali pa da nas prepriča da RTV in POP ne plačujemo več. Kot že tolikokrat videno, bomo vpili takole po forumih plačali povišanje in zopet tulili po ...prikaži več forumih, naredili pa bore malo, beri nič.