Kranj
51 ogledov

V kranjskih Kricah Kracah jih epidemija ni ustavila

V kranjskih Kricah Kracah bodo danes odprli svoja vrata. Ob tem bodo upoštevali vsa navodila NIJZ. Z dnevom odprtih vrat pa se začenja tudi nova sezona.

V kranjskih Kricah Kracah danes pripravljajo tradicionalni Dan odprtih vrat. Letos sta jim sicer zagodla tako vreme kot epidemija koronavirusa. Tako so morali dogajanje prilagoditi obema. "Glede na situacijo bo zadeva malo okrnjena, tako da dogajanja na vrtu ne bo. Nas bo pa ob 17h prišla pozdraviti Pika Nogavička s krajšim programom. Povedala bo tudi, kaj se bo dogajalo v Kricah Kracah. Ob 18h bomo imeli pa odprje striparkse razstave Akademije stripa, ki jo je letos pri nas vodil Andrej Štular. Je zelo zanimiva, akademija je bila dobro obiskana, ustvarjalci pa so mladi fantje in dekleta. Če nam bo vreme šlo kolikor toliko na roke, bomo pa potem na vrtu še malo zakurili ogenj in spekli kakšen krompirček," je povedal Bojan Pretnar.

Nova sezona v Kricah Kracah prinaša tradicionalne dogodke

V Kricah Kracah z rednimi dogodki začenjajo v oktobru. Ob petkih imajo klasične lutkovne prireditve, običajno so to lutkovne predstave. Ob sobotah pa imajo delavnice Eko pod zeleno smreko. Na njih se vedno ustvarja nekaj na eko tematiko, vodi pa jih Natalija Herlec. Sobote so rezervirane tudi za sobotne matineje, ki se prav tako začenjajo v oktobru, in sicer z lutkovnopredstavo Lutkovnega gledališča Fru fru Opičja uganka. Sobotne matineje potekajo vsako soboto ob 10h v Prešernovem gledališču Kranj. Zaradi aktualne situacije lahko v dvorano pride le 55 gledalcev, zato je letos tudi drugačen rezervacijski sistem. "Vstopnice lahko rezervirate po telefonu, mailu, ampak rezervacija velja 24 ur. V tem času je potrebno karto prevzeti, ker si zaradi omejenega števila sedežev ne moremo privoščiti, da stoli ne bi bili zasedeni," je pojasnil Pretnar.

V Kricah Kracah kljub epidemiji ustvarjajo naprej

Tudi v Kricah Kracah so se morali letos prilagoditi novi relanosti. "Bili smo dolgo na dopustu. Na začetku je bilo fletno, zdaj pa, ko startamo z novo sezono, si ne znamo predstavljati, kako to izgleda, da pride družina z otroki, ti pa moraš reči, da je že polno in ne morejo noter," je povedala Ksenja Ponikvar in dodala: "Imamo srečo, da prihajamo iz ustvarjalnega področja, delamo predstave za ortoke in z njimi. Ta ustvarjalni proces je res tak, da te navdaja z optimizmom. Proces je zanimiv, ampak na koncu se vprašaš, za koga zdaj to sploh delam, skratka ne vidiš te prihodnosti, kje boš igral. Drugače pa je ustvarjanje res zanimivo." Prav zato v svojo družbo vabijo vse, ki jih zanimajo lutke, ustvarjanje. Kot pravi Pretnar, bodo, če bo to potrebno, ustanovili tudi več skupin.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.