Slovenija
3142 ogledov

Janša o tem, zakaj se Slovenija ni odzvala na dvig cen energentov

vlada janez janša Vlada RS
Na večino razlogov za podražitev energentov Slovenija s svojimi instrumenti ne more vplivati, na nekatere pa lahko, pravi Janša.

"Dvig cen - ne le energije in hrane, ampak tudi vsega ostalega - je v tem trenutku eno od pomembnih vprašanj na celotnem planetu. Delno je to povezano s tako imenovanim zelenim prehodom, delno z veliko količino denarja, ki se je natisnila za tako imenovano okrevanje po epidemiji. Na te stvari Slovenija ne more vplivati, na nekatere pa lahko, a je treba spomniti, da stvari niso tako enostavne," je danes v državnem zboru dejal predsednik vlade Janez Janša.

"Cen pogonskih goriv ni liberalizirala ta vlada"

Janša je poudaril, da cen pogonskih goriv ni liberalizirala ta vlada, pač pa so bile liberalizirane spomladi 2016, skupaj s kurilnim oljem.  V ceni goriv osnovno postavko predstavlja nabava osnovnega energenta, nato pa še dajatve, ki so v večji medi okoljskega pomena. "Odločiti se moramo, ali bomo zasledovali okoljske cilje, ali bomo te dajatve zmanjšali in se lahko poslovimo od visokoletečih besed in razglašanja podnebne krize," je dodal.

Vlada bo ukrepe sprejemala glede na razmere

Evropska komisija je pripravila nabor ukrepov ob tem pa navedla, da so razmere v različnih državah drugačne in da je treba ukrepe uporabljati glede na specifični situacijo. Janša je ob tem napovedal, da je delovna skupina, sestavljena iz državnih sekretarjev, že pripravila nabor ukrepov glede višjih cen energentov. Vlada jih bo po Janševih besedah sprejemala glede na razmere.

Komentarjev 11
  • Glenda_Barnett 15:31 16.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • bogdan76 14:30 16.november 2021.

    rdečim se rola kakšne muke preživljajo Golobova plača zanjih ni problem rdeči titoisti kje živite Pezdir vamje nalil čistega vina Milan pije gemištek.

  • Avatar Leon
    Leon 13:36 16.november 2021.

    Jajo nima jajc ,da bi priznal kar koli ! Vse počne s svoji podrepniki ,grupijkami in osebami najnižje moralne drže in načel . Ali bo na Dobu moral sam pobirati milo v kopalnici ?