Gorenjska
31826 ogledov

"Je*** bi te sedem dni, da ne bi hodila"

Zloraba otrok Shutterstock
Nove izpovedi o nadlegovanju nekdanjega poslanca.

Kot je znano, na Hrvaškem so prijeli 60-letnega Damirja Škara, nekdanjega boksarja in saborskega poslanca HDZ, sicer predsednika hrvaškega Avtokluba Siget. V priporu ostaja zaradi suma posilstva in spolnega nadlegovanja delavk kluba.

Poleg delavke Avtokluba Siget, ki je trdila, da jo je Škaro posilil v prostorih kluba v začetku avgusta, naj bi se še tri njene sodelavke pritožile pravnici kluba zaradi Škarovega spolnega nadlegovanja. Žrtev posilstva je ovadila svojega šefa tudi zaradi groženj in poskusa podkupovanja, ker je prek tretje osebe ponudil 80.000 evrov, da ne bo spregovorila o posilstvu.

Oglašajo pa se še nove žrtve. Oddaja Preverjeno hrvaške Nove TV prinaša novi dve grozljivi izpovedi Škarovega ravnanja. Ena izmed sogovornic zaradi strahu ni želela pred kamero, je pa njena mama za oddajo povedala, kaj se je hčerki dogajalo sredi belega dne.

Nihče ni črhnil besede, ker so se bali

"Rekel je, da bi ji lizal p***, dokler ne bi končala in da bi v sekundi končala. Rekel je, da bi jo j***, da sedem dni ne bi mogla hoditi." V trenutku, ko ji je govoril te besede, v prostoru nista bila sama, vendar nihče se ni drznil ničesar komentirati. Zaradi strahu so se delali, da niso ničesar slišali.

Tudi mlado dekle ga ni prijavilo na policijo. Mama pravi, da se je bala, da ničesar ni povedala niti njej. Vse dokler Škara niso prijeli, šele takrat je spregovorila tudi o svoji izkušnji, ki ni bila osamljena.

Zaradi strahu Škara policiji ni prijavila še ena ženska, vendar v tem primeru ni šlo za spolno nadlegovanje, pač pa za neplačan račun. Ko je opravila delo za njegovo firmo, je izstavila račun, ki ga Škaro ni plačal. Ko je terjala svoj denar, jo je spomnil, da dobro boksa, da je ona mama samohranilka in da naj "malo bolj popazi na svojo hčerko".

Da bi poklicala policijo, si ni drznila, saj jo je že prej večkrat spomnil, da ima veze povsod.

hrvaški sabor Svet Hrvaška: Poslanca prijeli zaradi domnevnega posilstva

Delal tudi s predsednico

O posilstvu delavke največjega hrvaškega avtokluba je prva poročala Nova TV, ki je v javnosti objavila pričanje posiljene ženske med napovedjo oddaje Preverjeno.

Hrvaški policisti so ga prijeli, ko se je pripeljal na Hrvaško iz Bosne in Hercegovine. Škaro ima tudi državljanstvo BiH, kamor se je odpravil sredi avgusta, ko je preko svojih povezav zvedel za ovadbo proti njemu, so poročali hrvaški mediji.

Med drugim so navedli številne Škarove povezave s vrhom hrvaške države, HDZ in katoliško cerkvijo. Škaro se je med drugim na svojem profilu Facebook pohvalil, da je bil novembra lani osebni odposlanec hrvaške predsednice Kolinde Grabar-Kitarović na kongresu športnega turizma v Zadru, na katerem je imel uvodni nagovor.

Škara ostaja v priporu, izpovedi zoper njega se kopičijo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • 154bb981b46dec9676b53ddcf41cbd570c99c952 10:01 13.september 2019.

    Karma je kurba. Zanimivo je, da se vsa politika, katere sel je bil naenkrat distancira. To je nacija brez hrbtenice in obraza, rep med noge in adijo.....

  • Ivo 22:28 12.september 2019.

    Ko pa tole preberem, pa pomislim, čeprav je grdo, priznam, naj raje seksajo: http://www.publishwall.si/pozareport/post/393914/ozadje-amzs-2-del-zasluzki-direktorice-lucije-zive-sajevec-v-nebo-nasilnega-roberta-stabe-se-bojijo-in-odhodi-se-vrstijo

  • Ivo 22:13 12.september 2019.

    Se mi je zdelo, da sem nekje bral... Tele avto-zveze so povsod leglo: https://www.slovenskenovice.si/kronika/doma/po-seksu-dobile-batine-namesto-placila-171713