Šport > Nogomet
14 ogledov

BiH ostaja doma

Portugalci so se takole veselili zmagovitega zadetka in uvrstitve na SP. Foto: A Žurnal24 main
V senci sredinega dogajanja v Mariboru so na svetovni nogometni sceni potekale preostale tekme dodatnih kvalifikacij za SP v JAR. Na SP še: Portugalska, Grčija, Alžirija in Francija.

Bosanci po smoli s prečkami na Portugalskem na domačem igrišču niso vnovčili odličnega vzdušja v Zenici. Tudi na drugi tekmi dodatnih kvalifikacij niso uspeli zadeti v portugalsko mrežo. Na nasprotni strani pa so Portugalci z golom Raula Meirelesa v 56. minuti svoje skupno vodstvo povišali na 2:0 in ga do konca dvoboja niso izpustili iz rok.

 

Francija po podaljšku

Francija je z zmago na Irskem (1:0) naredila velik korak k uvrstitvi na SP, a so v sredo v Parizu po rednem delu klonili proti Ircem z 0:1, kar je tekmeca privedlo do podaljškov, v katerih so bili uspešnejši Francozi. Napredovanje je v 103. minuti galskim petelinom zagotovil William Gallas. A gol Francozov bo ostal pod vprašajem, saj je Thierry Henry, preden je podal do Gallasa, dvakrat igral z roko, a sodnik igre ni prekinil.

 

Alžirci tretjič na SP

Dvoboj arabskih bratov so dobili Alžirci, ki so tudi na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij premagali Egipčane z rezultatom 1:0. Zmagoviti gol za Alžirce je v 40. minuti dosegel Antar Yahia. Zaradi oznake visokega tveganja je dvoboj med Alžirijo in Egiptom potekal pod budnim očesom 15.000 policistov in vojakov.

 

Grčija izkoristila priložnost

Z enim samim zadetkom na dveh tekmah proti reprezentanci Ukrajine so si Grki zagotovili uvrstitev na SP v JAR 2010. Grkom je Afriko pristreljal Dimitrios Salpingidis, ki je v 32. minuti premagal ukrajinskega vratarja Andreja Pjatova.

 

Dodatne kvalifikacije za SP v JAR 2010:

Francija : Irska 1:1** (0:1)/ (1:0)*

Gallas (103); Keane (32)

**po podaljških

 

Bosna in Hercegovina : Portugalska 0:1 (0:0)/ (0:1)*
Meireles (56)

RK: Salihović (76/BiH)

 

Ukrajina : Grčija 0:1 (0:1)/ (0:0)*
Salpingidis (32)

 

Alžirija : Egipt 1:0 (1:0)/ (1:0)*

Yahia (40)

 

V četrtek:
Urugvaj - Kostarika (1:0)*

 

*izidi prvih tekem

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.