Tokrat vam predstavljamo lahko kosilo za vroče dni. Z zelenjavo in skuto. Uživajte v polnem okusu!
- 1 melancan
- 2 bučki
- 1 paprika
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- šopek peteršilja
- bazilika, rožmarin (sveža ali posušena)
- 300 g skute
- 100 g mocarele
- arašidovo olje
- sol, poper (po želji)
V pladenj, ki ste ga namazali z oljem, položite narezano čebulo, papriko, bučke in malancan. Pripravite tržaško omako (strt česen, sesekljan peteršilj in olje) in jo enakomerno porazdelite po zelenjavi. Dodajte koščke skute ter potresite z zelišči (bazilika, rožmarin) in začimbami (sol, poper).
Pecite pri 230 stopinjah Celzija približno 20 do 25 minut. 5 do 10 minut pred koncem dodajte na koščke narezano mocarelo.
Namesto arašidovega olja lahko uporabite tudi olivno ali sezamovo olje. Če želite bolj poln okus, skuto deloma nadomestite z naribanim sirom.
Veliko gurmanskih užitkov in dober tek!