Magazin
454 ogledov

Pečena zelenjava s skuto

Kosilo na hitro: Zelenjava s skuto. Žurnal24 main
Tokrat vam predstavljamo lahko kosilo za vroče dni. Z zelenjavo in skuto. Uživajte v polnem okusu!
Sestavine:
  • 1 melancan
  • 2 bučki 
  • 1 paprika 
  • 1 čebula 
  • 3 stroki česna 
  • šopek peteršilja 
  • bazilika, rožmarin (sveža ali posušena) 
  • 300 g skute 
  • 100 g mocarele 
  • arašidovo olje 
  • sol, poper (po želji)

V pladenj, ki ste ga namazali z oljem, položite narezano čebulo, papriko, bučke in malancan. Pripravite tržaško omako (strt česen, sesekljan peteršilj in olje) in jo enakomerno porazdelite po zelenjavi. Dodajte koščke skute ter potresite z zelišči (bazilika, rožmarin) in začimbami (sol, poper).

Pecite pri 230 stopinjah Celzija približno 20 do 25 minut. 5 do 10 minut pred koncem dodajte na koščke narezano mocarelo.


Namesto arašidovega olja lahko uporabite tudi olivno ali sezamovo olje. Če želite bolj poln okus, skuto deloma nadomestite z naribanim sirom.

Veliko gurmanskih užitkov in dober tek!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.