Magazin
99 ogledov

Katalonska krema

Okus Španije v vašem domu. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Brbončice razvajajte z okusno, nežno in lahko katalonsko kremo.

Potrebujete:

  • 1 l mleka
  • 1 strok vanilje
  • 1 cimetovo palčko
  • lupinico ene limone
  • 2 koščka pomarančne lupinice
  • 8 rumenjakov
  • 115 g sladkorja v prahu
  • 40 g koruznega škroba
  • 45 g rjavega sladkorja


Priprava:

  • Mleko zlijte v kozico. Strok vanilje po dolžini razpolovite, izluščite semena in jih skupaj z lupino stresite v mleko.
  • Dodajte tudi cimetovo palčko, limonino in pomarančno lupinico. Ko zavre, počasi kuhajte še pet minut.
  • V skledi stepajte rumenjake in sladkor približno pet minut, dodajte koruzni škrob in dobro premešajte.
  • Med nenehnim mešanjem počasi dodajte mešanico toplega precejenega mleka.
  • Mešanico prelijte v kozico in na nizki temperaturi kuhajte še pet do 10 minut, da se zmes zgosti in postane kremasta.
  • Kremo vlijte v lončke in jih vsaj za šest ur postavite v hladilnik.
  • Pred serviranjem kremo enakomerno potresite z rjavim sladkorjem in jo za tri minute postavite v vročo pečico, da se sladkor karamelizira.

 

Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.