Enostavno, poceni in okusno: naredite slavno mehiško jed Chili con carne in začutite okus Latinske Amerike.
Svoje goste tokrat presenetite z mehiško enolončnico.
Za šest oseb potrebujete:
- 2 žlici olivnega olja
- 600 g mešanega mletega mesa
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 800 g olupljenih paradižnikov v pločevinki
- 1 ½ l mesne juhe (iz kocke)
- 2 pločevinki rjavega fižola
Priprava:
Najprej olupite čebulo in česen in ju drobno nasekljajte. Olje segrejte v veliki kozici in na njem popražite mleto meso. Dodajte čebulo in česen ter kratek čas pražite.
Nato dodajte paradižnike s sokom vred ter juho. To kuhajte na zmernem ognju nepokrito približno eno uro.
Fižol odcedite, ga stresite v kozico in na šibkem ognju kuhajte še 30 minut. Krepko začinite s soljo in tabaskom. Zraven lahko postrežete še hrustljave tortilje.