Magazin
532 ogledov

Madžarski zrezki

Zrezki po madžarsko Žurnal24 main
Ste na meniju v restavraciji opazili, da ponujajo zrezke po madžarsko, pa niste vedeli, kaj sploh je to? Poskusite jih najprej doma.

Potrebovali boste:

  • 4 puste svinjske zrezke (po 125 g) s hrbta,
  • 150 g šampinjonov iz konzerve,
  • 1 majhno konzervo kislih čebulic,
  • 1 zeleno papriko,
  • 2 kisli kumarici,
  • 1 žlico mlete paprike,
  • 6 žlic olja,
  • pol skodelice paradižnikovega kečapa,
  • sol, svež peteršilj.

Kako jih pripravite?
Zrezke natrite s papriko in jih pecite na segretem olju 5 minut na vsaki strani. Nato jih odstavite, vzemite iz ponve, osolite in postavite na toplo.

Na maščobo od pečenja dajte očiščeno in na koščke narezano papriko, odcejene čebulice, narezani kumarici in gobe. Vse skupaj pražite približno 3 minute.

Prilijte kečap in prevrite. Zmes razdelite po zrezkih in potresite s sesekljanim peteršiljem.

Zraven lahko ponudite makarone, riž ali krompir ter sezonsko zeleno solato.

Dober tek!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.