Naj bo vaše kosilo pripravljeno hitro, okusno in enostavno. Privoščite si gratinirane sirove torteline s pršutom in smetano.
- 500 gramov sirovih tortelinov
- 0,25 litra smetane za kuhanje
- 1 malo bučko
- surov pršut, narezan na koščke
- 2 sirčka
- riban parmezan
- malo olja
- sol
- poper
- muškatni orešek
- malo rdeče paprike
Priprava:
Najprej bučko zrežite na kocke in prepražite na olju. Ko se dovolj omehča, dodajte začimbe. Nato dodajte še na koščke zrezan pršut in na hitro popecite samo nekaj sekund. Nato dodajte sladko smetano za kuhanje, dva sirčka in malo parmezana. Če se vam bo zdelo, da je vaša omaka pregosta, ji dodajte še malo mleka in kuhajte nekaj minut.
Nato v vreli vodi skuhajte sirove torteline. Testenine dajte v posodo za pečenje in jih zmešajte s polovico omake, nato pa po vrhu polijte še preostalo omako. Potresite jih s parmezanom in naribanim sirom, po želji pa jim lahko dodate še stepeno jajce. Testenine postavite v pečico za približno 15 minut na 250 stopinj (toliko, da se sir lepo zapeče).