Magazin
55 ogledov

Solata z bučo in pršutom

Pisana in zdrava! (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Zelena solata, kraški pršut in pečena buča naj se srečajo v zdravi in pisani solati. Postrezite jo kot predjed ali kar kot glavno jed.

Potrebujete:

  • 40 dag očiščene buče (olupljene in brez semen)
  • olivno olje
  • 3 šalotke
  • 20 dag mešane zelene solate (motovilca, rukole, ledenke ...)
  • 10 dag kraškega pršuta
  • balzamični kis
  • poper
  • sol


Priprava:

  • Pečico ogrejte na 200 stopinj Celzija.
  • Bučo narežite na krhlje, ki jih stresite v pekač. Dodajte olupljene šalotke, pokapajte z olivnim oljem, solite in zmešajte.
  • Postavite v ogreto pečico in pecite približno pol ure oziroma toliko časa, da so krhlji buče lepo mehki. Vmes enkrat ali dvakrat premešajte.
  • Pršut narežite na trakove, solato očistite, operite in osušite.
  • Na krožnike naložite solato, solite in poprajte, pokapajte z oljem in balzamičnim kisom in zmešajte.
  • Dodajte še tople, a ne vroče krhlje buče in pršut. Takoj postrezite.
  • Po želji dodajte tanke rezine parmezana, trdo kuhano jajce, paradižnik, radič ...


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.