Eno jabolko na dan prežene zdravnika stran! Zelo zdravo sadje, ki poleg vitaminov A, B6 in C vsebuje tudi veliko kalcija in mineralnih snovi, tokrat pripravite na sladek način.
- 4 jabolka
- 1 zvrhano jedilno žlico rozin
- 2 žlici neolupljenih mandljev
- 1 jedilno žlico naribane limonine lupine
- 1 jedilno žlico sladkorja
- 1 jedilno žlico masla
- 1/8 l vode ali belega vina
Priprava:
Jabolka operite in jim izdolbite pečke. Sadežev ne prerežite, vendar v notranjosti pustite dovolj prostora za eno jedilno žlico nadeva. Nato operite rozine in naribajte mandlje. To pomešajte z limonino lupino, sladkorjem in maslom. Z zmesjo napolnite jabolka in sadeže postavite v pekač za narastek. Dno pekača prelijte z vodo ali belim vinom in pecite 30 minut pri 250 stopinjah Celzija.
Pečenih jabolk ne smete olupiti, saj se zaradi peke preveč izsušijo in postanejo neprivlačnega videza.
Pečena jabolka boste pripravljali približno 40 minut. Najpreprosteje jih pripravite tako, da kar cela spečete v pečici. Lahko pa jih spečete tudi z drugimi nadevi. V Rusiji jih denimo pripravijo z jedilno žlico kuhanega riža in navedenimi sestavinami.