Zvezdniški francoski kuhar Alain Ducasse je uresničil še ene svoje sanje – v soboto je odprl restavracijo v drugem "nadstropju" Eifflovega stolpa.
Za francosko televizijo je Ducasse pred odprtjem Julesa Verna razložil, da želi, da bi njegova restavracija postala izložba francoske kuhinje. A dodal je, da Jules Verne vseeno ne bo prestižna restavracija, kot sta njegovi Plaza Athenee v Parizu in Louis XV v Monacu – dnevno kosilo stane (samo) 75 evrov, cene večernih menijev pa so med 155 in 170 evri. Pojasnil je še, kako on vidi moderno francosko kuhinjo: "Lepa hrana, popolna tehnika, popolna harmonija, nekaj izpopolnjenih, a preprostih omak ter vse v harmoniji s francoskimi vini." 51-letni Alain Ducasse gurmane med drugim razvaja v restavracijah, katerih lastnik je, v Las Vegasu, New Yorku, Londonu, Tokiu in Hongkongu – a med lonci se vrti le še redko, saj veliko potuje od ene do druge svoje restavracije.