Čeprav je priprava mafinov zares enostavna, vam bomo tokrat zaupali nekaj skrivnosti, s pomočjo
katerih bodo vaši mafini še boljši!
Pekači iz silikona
Mufine pečete v posebnih pekačih, ki imajo majhne okrogle (lahko so tudi drugačne oblike)
odprtine, v katere nalivate testo. Velikost pekača vam pove, koliko vdolbin za testo ima, oziroma
kako veliki so. Najboljši pekači so tisti za šest ali dvanajst mafinov, prevlečeni s snovjo proti
prijemanju (teflonom). Priporočamo vam, da se odločite za silikonski pekač, saj v njem mafine lahko
tudi zamrznete.
Papirnati modelčki namesto maščobe!
Izognite se temu, da bi morali vsako vdolbino v pekaču namazati z maščobo. Namesto tega raje
uporabite papirnate modelčke, ki jih položite v vdolbine pekača in jih napolnite s testom. Če imate
navaden pekač iz črne ali bele pločevine, potem morate tega temeljito pomastiti, da boste lahko
mafine spravili ven.
Skrivnosti testa
Pri pripravi mafinov morate vedno ločiti suhe in tekoče sestavine. Ko jih enkrat pomešate
skupaj, to naredite hitro in testo takoj vlijte v pripravljen pekač. Če mafine pustite stati, testo
postane težko in izgubi rahlost.
Moka
Za mafine uporabite pšenično moko tipa 405, lahko pa namesto te uporabite tudi pirino (tipa
1050), polnozrnato pšenično ali mešanico različnih vrst moke.
Pecilni prašek
Osnovno testo za mafine je na hitro umešano testo. Da lažje vzhaja, mu morate primešati
pecilni prašek. Lahko uporabite tudi prašek iz vinskega kamna, ki ga kupite v trgovinah z zdravo
prehrano. Testu lahko dodate tudi sodo bikarbono (samo 1/4 žličke), ki testo dodatno zrahlja.
93
ogledov
Kako peči mafine?
Razveselite svoje najdražje in jim specite mafine, saj vam bo njihova priprava vzela le dobre pol ure, sladico pa bodo pohvalili tako veliki kot majhni ljubitelji sladkih dobrot.