Začetne predjedi si zares privoščite samo za začetek. Če je hladna, jo servirajte pred juho.
Zaželeno je, da se pri hladni predjedi servira nekaj sadja ali zelenjave, saj njihova barva in
aroma spodbudita prebavila in jih pripravita na glavno jed.
Potrebujete:
4 hruške
sok ene limone
3 dag sesekljanih orehov
7 dag gorgonzole
7 dag skute (pretlačene)
2 žlici kisle smetane
malo grozdja
Priprava:
Najprej hruške operite in jih prerežite na pol ter izdolbite pečke. Namažite jih z limoninim
sokom in okroglo stran povaljate v orehih ter položite na krožnik. Nato iz gorgonzole, smetane in
skute naredite namaz ter mu dodate še malo orehov. To dajte v hruške in jih okrasite z grozdjem. Če
želite, lahko na koncu okrasite tudi s karamelnim sladkorjem.
38
ogledov
Sirove hruške
Predjed si zares privoščite samo kot začetek zbujanja teka. Naj vas ne nasiti, temveč samo razvadi vaše brbončice.