Magazin > Bizarno
26 ogledov

Svizec Phil napoveduje vreme

Phil je zvezda. Žurnal24 main
Svetovno znan svizec po imenu Phil je v ponedeljek zjutraj v ameriški zvezni državi Pensilvanija pred 13.000 ljudmi napovedal, da bo zima trajala še šest tednov.

To je storil tako, da je videl svojo senco. Okrožje Punxsutawney ima svoj klub, ki spremlja svizce že od leta 1887, pri čemer indijanske legende združuje s krščanskim praznikom svečnico, ki so jo v omenjene kraje prvi prinesli nemški priseljenci. Krščanska legenda pravi, da bo zima, če je vreme na svečnico lepo, trajala še tja do spomladanskega enakonočja. Če je vreme slabo, torej tako, ki ne meče sence, pa bo zima kratka.
Na hribu Gobbler's Knobb tako vsako leto iz zimskega spanja predramijo svizca Phila in klub nato objavi njegovo napoved z izjavo za tisk, ki je letos omenila tudi nedeljsko zmago ekipe Pittsburgh Steelers v finalu ameriškega nogometa superbowl proti ekipi Arizona Cardinals. Gobbler's Knobb je od Pittsburgha oddaljen nekaj več kot sto kilometrov.

Slavnostni dogodek je spremljala velika množica radovednežev in novinarjev, ki morajo potrditi Philovo nezmotljivost. Do zdaj naj bi 97-krat napovedal dolgo zimo, 15-krat kratko, za devet let pa nimajo evidence. Člani kluba in prebivalci Pensilvanije so dolge zime veseli, saj ima država številna smučišča, kar pomeni več turističnega denarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.