Magazin > Film & Glasba & TV
2 ogledov

Šimundža: Cela Slovenija za Maribor

Ante Šimundža (skrajno levo) je zadovoljen z vzdušjem pred sredino tekmo proti Z Žurnal24 main
Pred obračunom Maribora proti Zürichu v tretjem predkolu za nastop v Ligi prvakov smo govorili s pomočnikom trenerja vijoličastih Antejem Šimundžo, ki ima sam izkušnje s podobnih tekem.

Fantje se bodo zavedali, da je 11.500 gledalcev na njihovi strani skupaj z ljudmi, ki ne morejo na tekmo in bodo obračun spremljali pred televizijskimi ekrani.

Ante Šimundža

Moštvo čaka povratno srečanje pred Zürichom, kakšno je vzdušje?
Vzdušje je srečanju primerno. Fantje so "napaljeni" in komaj čakajo to tekmo. Zavedajo se, kaj ta tekma pomeni, sploh za njih z vidika dokazovanja. Mislim, da je vzdušje na primerni ravni.

Pred slabimi 10 leti ste bili kot igralec na tekmi proti Lyonu v podobnem položaju. Ste dali fantom kakšen nasvet?
Konkretnih nasvetov glede same tekme ni bilo potrebno dajati, saj smo to opravili v naših pogovorih skozi celo sezono. Vsekakor pa lahko s trenerjem Milaničem dajeva dobre nasvete, saj sva nastopala v teh tekmovanjih. Veliko lahko pove tudi športni direktor Zahovič, tako da vsi trije sodelujemo z ekipo v individualnih pogovorih in razlagah. Samega konkretnega govora o tej tekmi pa ni bilo.

Nepopisno veselje nogometašev Maribora po zmagi nad Lyonom. © AFP

Proti Lyonu ste zadeli, kakšni so vaši spomini na tisto tekmo?
Spomini so lepi, čeprav je od tega minilo že nekaj let. Ne morem reči, da se tega spominjam vsak dan, ampak vsake toliko, ko me kdo vpraša kaj glede teh evropskih tekem, se tega spomnim in vem, da je bilo lepo. Vsekakor pa bi si to želel občutiti kot pomočnik trenerja oziroma kot del strokovnega štaba.

Menite, da je to moštvo sposobno ponoviti uspeh iz leta 1999?
Jaz bi si tega zelo želel. Po srčnosti, borbenosti in želji po dokazovanju je moštvo na isti ravni kot tisto iz Lige prvakov, je pa dejstvo, da je ekipa prikrajšana za pet do šest let izkušenj, saj smo bili mi v povprečju starejši.

Torej, če potegnemo vzporednice, je razlika med obema ekipama predvsem v izkušnjah?
Da, predvsem v izkušnjah in samem obnašanju na igrišču. Vendar pa upam, da bodo fantje z našimi nasveti dokaj zrelo odreagirali na kakršenkoli rezultat.

Kaj igralcu pomeni razprodan Ljudski vrt in velika podpora s tribun na tako pomembni tekmi?
Ogromno. Tudi nam je pomenilo ogromno in tudi njim bo. Fantje se bodo zavedali, da je 11.500 gledalcev na njihovi strani skupaj z ljudmi, ki ne morejo na tekmo in bodo obračun spremljali pred televizijskimi ekrani. Ob tem bo za njimi stala cela Slovenija, saj dobivamo veliko klicev širom Slovenije in nam sporočajo, da so vsi z nami in mislim, da lahko to na igralce vpliva samo pozitivno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.