Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Slipknot v Zagrebu

Po več kot desetih letih uspešne kariere 16. junija v zagrebški Dom Sportova pri Žurnal24 main
Po več kot desetih letih uspešne kariere 16. junija v zagrebški Dom Sportova prihaja ameriški kontroverzen metal bend Slipknot. Predskupini bosta benda Killswitch Engage in Hetera.

Slipknot se bodo oglasili v sklopu turneje All Hope Is Gone. Devetčlanski kolektiv iz Iowe je poznan tudi pod vzdevki The Nine, Meld ali The Pale. Zasedbo sestavljajo s številkami, ki so hierarhična lestvica pomembnosti določenega glasbila, označeni člani: DJ # 0 – Sid Wilson, glavni bobni #1 – Joey Jordison, basist #2 – Paul Gray, drugi bobni #3 – Chris Fehn, kitara #4 – James Root, 'sampleist' #5 – Craig Jones, bobni #6 – Shawn Crahan (Clown), kitara #7 – Mick Thomson, vokal #8 – Corey Taylor.

Ideja za zamaskiran metal bend se je porodila pred štirinajstimi leti, natančneje leta 1995. Od takrat so Slipknot izdali pet studijskih albumov in koncertni DVD.

Diskografija:¸
Mate. Feed. Kill. Repeat (CD, 1996)
Slipknot (CD, 1999)
Iowa (CD, 2001)
Vol. 3 (The Subliminal Verses) (CD, 2003)
9.0: Live, Voliminal – Inside The Nine (DVD, 2004)
All Hope Is Gone (CD, 2008)

Vokalist Corey Taylor je težo zadnje plošče pred izidom lanskega avgusta opisal z naslednjimi besedami: "Strgal ti bom kožo z obraza. Ne zdi se mi, da bo svet pripravljen na to ploščo." Sočasno s težnjami po težkih zvokih je bend želel bolj kot v preteklosti narediti novo ploščo eksperimentalno, z več akustičnimi kitarami in melodičnimi vokali. V tem smislu je zvok tokrat bližje tistemu, ki so ga imeli na predhodniku iz leta 2003, Vol 3: The Subliminal Verses. Tokratna sprememba je tudi dejstvo, da je bilo pri pisanju skladb (napisali so jih okrog 30) tokrat prisotnih vseh devet članov. Taylorjevi teksti, ki so vedno govorili o njegovem življenju, so tokrat specifično bolj pritoževanje nad tem, kar gre v življenju narobe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.